The Ultimate Guide To θερμομονωση
The Ultimate Guide To θερμομονωση
Blog Article
Το πάχος της μόνωσης που θα χρειαστεί εξαρτάται από το μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του κάθε υλικού και καθορίζεται από τον νόμο.
Ο επαγγελματίας θερμοπροσοπητής θα εκτιμήσει τον απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια της διαδικασίας.
Οροφές: συνήθως επενδύεται η πλάκα οροφής του τελευταίου ορόφου ή προσαρμόζεται το θερμομονωτικό υλικό στον σκελετό της κεραμοσκεπής όταν το κτήριο διαθέτει κεραμοσκεπή και όχι συμβατικό δώμα.
Μάθε περισσότερα για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και δες πώς θα αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου χωρίς να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη!
Θερμοπρόσοψη Χρώματα – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την τελική απόφαση
Στα παλιά σπίτια όμως, σε γενικές γραμμές οι απαραίτητες εργασίες θερμομόνωσης είναι:
Η τοποθέτηση θερμομόνωσης εξωτερικά της τοιχοποιίας δίνει τη δυνατότητα στους τοίχους να αποθηκεύσουν τη θερμότητα που παράγεται κατά τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και να την αποδώσουν σε μεταγενέστερο χρόνο εξασφαλίζοντας θερμική άνεση ακόμα και όταν ο χώρος δεν θερμαίνεται.
Σε αυτή τη μέθοδο η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται πάνω από τη στεγανωτική.
Αυτά τα συμπυκνώματα προκαλούν αποσαθρώσεις (σε περιπτώσεις παγετού και ανάλογα το βάθος της συμπύκνωσης) ή μύκητες – μούχλα στην εσωτερική παρειά του περιβλήματος του κτηρίου.
Φροντίζουμεγια την άψογη συναρμογή των πλακών μεταξύ τους και επίσης φροντίζουμε ώστε η κάθε σειρά πλακών να διασταυρώνει τους αρμούς της με την αμέσως επόμενη σειρά.
Το πάχος του μονωτικού υλικού αρχικά εξαρτάται από την υπάρχουσα θερμομονωτική ικανότητα του σπιτιού. Βέβαια όσο πιο παχύ είναι το θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο αποτελεσματικό είναι, αφού η σχέση ανάμεσα στο πάχος την θερμομονωτική απόδοση είναι ανάλογη.
Όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού, τόσο μεγαλύτερη θερμική αντίσταση προσφέρει σε click here σχέση με ένα άλλο αντίστοιχου πάχους.
Ενεργειακή Απόδοση: Η θερμοπρόσοψη μειώνει την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό καθιστά το κτίριο πιο βιώσιμο και οικολογικό.
Όσο και να ζεσταίνουμε το χώρο, η ζέστη διαφεύγει από τη μη θερμομονωμένη ταράτσα μας.